logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Korpus Margot

19. srpen 2016
481 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Korpus Margot Obrázek 1

Chutná i voní jako Margotka.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 25 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 125 ml polotučného mléka
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 24 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 1 tyčinka Margot
  • 2 polévkové lžíce oleje ( použila jsem slunečnicový )
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr

Dortovou formu vystříkáme olejem. Nastrouháme tyčinku Margot ( lépe se strouhá vychlazená ). Zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a šleháme v hustou pěnu.

Zatím si v jedné misce smícháme smetanu, mléko, olej a nastrouhanou tyčinku a ve druhé misce  mouku s práškem do pečiva a se solí.  Když se hmota vyšlehá, snížíme chod stroje, přilijeme tekutou směs a krátce promícháme. Na závěr přidáme sypkou směs a opět zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Hotový korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: K tomuto korpusu přidejte nejlépe mascarpone s tvarohem, jovo krém nebo různé šlehačkové náplně.

Mohlo by vás zajímat
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Buflery
Buflery
Nugátový korpus
Nugátový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty