logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Puntíkovaný korpus

9. listopad 2017
818 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Puntíkovaný korpus Obrázek 1

Vzhledově velmi zajímavý korpus, kterým jistě překvapíte oslavence. Jeho příprava je malinko pracnější, ale výsledek stojí rozhodně za to!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na kakaové cupcakes budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1 polévkovou lžíci kakaa holandského typu
  • 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku

Na světlou hmotu budeme potřebovat:

  • 10 vajec
  • 20 polévkových lžic cukru krupice
  • 20 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 čajové lžičky strouhané citronové kůry (můžeme použít jak čerstvou, tak sušenou)

Kromě toho si připravíme:

  • plech nebo formu o rozměrech 42x29 cm
  • formu na cupcakes
  • sprej na pečení nebo 100% tuk na vymazání
  • hladkou mouku na vysypání plechu a/nebo forem

Postup:

Nejprve si připravíme obě formy (nebo plech na pečení a formu na cupcakes). Vystříkáme je sprejem na pečení nebo je vymažeme rozpuštěným 100% tukem a vysypeme je moukou.

Nyní si připravíme kakaové cupcakes. K tomu budeme potřebovat speciální formu (obr. a). Příprava je velmi rychlá. Do misky prosejeme mouku s kakaem, přidáme kypřící prášek a zamícháme. Zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a šleháme v hustou pěnu. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přisypeme mouku a krátce šleháme. Hotovou hmotu za pomoci polévkové lžíce přendáme do formy na cupcakes. Ve spodní polovině formy naplníme každou polokouli až po okraj (obr. b). Poté spodní část přiklopíme druhou polovinou formy (obr. c) a dáme péct do vyhřáté trouby. Hmotu schválně plníme až po okraj, aby během pečení zvětšila svůj objem a vyplnila i druhou, tj. vrchní polovinu formu. Tím nám vzniknou kuličky, tzv. cupcakes. Cupcakes pečeme cca 17 minut. Upečené je vytáhneme z trouby, vyndáme z formy a dáme vychladnout (obr. d).

Poté si připravíme světlé těsto. Do šlehací mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a dáme šlehat. Mezitím, co se šlehají vejce s cukrem, si připravíme moučnou směs. Do misky prosejeme mouku, přidáme citronovou kůru, kypřící prášek a zamícháme. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, tak snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a vše krátce zamícháme. Do připravené formy nalijeme cca 1/3 hmoty, poté na ni narovnáme kakaové cukcakes (obr. f), nalijeme zbytek hmoty, kterou zarovnáme stěrkou (obr. g) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak, proto troubu pečlivě hlídáme! Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Druhý den korpus seřízneme a plníme dle potřeby.

Fotky
Puntíkovaný korpus Obrázek 1   Puntíkovaný korpus Obrázek 2   Puntíkovaný korpus Obrázek 3   Puntíkovaný korpus Obrázek 4   Puntíkovaný korpus Obrázek 5   Puntíkovaný korpus Obrázek 6
Mohlo by vás zajímat
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Jogurtový korpus
Jogurtový korpus
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Nugátový korpus
Nugátový korpus
Mocca korpus
Mocca korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty