logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jogurtový korpus bezlepkový

20. leden 2017
765 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy Bezlepkové
Úvod

Jogurtový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento vláčný korpus voní i chutná vanilkově.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm

Suroviny:

  • 100% tuk na vymazání
  • kukuřičnou mouku na vysypání formy
  • 300 g vanilkového jogurtu bez laktózy
  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 16 polévkových lžic samokypřící mouky Doves Farms ( Kaufland )

Dortovou formu vymažeme rozehřátým 100% tukem a pak ji vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Vejce s cukrem necháme vyšlehat až v hustou pěnu a zatímco se šlehá, smícháme v misce mouku s kypřícím práškem. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme jogurt a krátce zamícháme. Na závěr přisypeme moučnou směs a opět krátce promícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne, kdy bude připraven k dalšímu použití.

Mohlo by vás zajímat
Red velvet
Red velvet
Buflery
Buflery
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Fit müsli
Fit müsli
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty