logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový korpus II.

26. květen 2017
2078 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládový korpus II. Obrázek 1

Křehký korpus s vůní i chutí čokolády.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 100 g čokolády ( používám pecičkovou )
  • 8 polévkových lžic polotučného mléka
  • 13 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu.

Zatím si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva.  Ve druhé misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s mlékem a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, přidáme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme mouku a vše zamícháme v hladkou hmotu, kterou přeneseme do dortové formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tento korpus můžeme použít například ve spojení s krémem Tvaroháčkem a vše ozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem. Přidáním višní v gelu a vanilkového krému můžeme připravit lahodné Čokoládové řezy s vanilkovým krémem. 

Mohlo by vás zajímat
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Mocca korpus
Mocca korpus
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty