logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mocca korpus

20. srpen 2016
187 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Mocca korpus Obrázek 1

Nadýchaný a vláčný korpus, jehož chuť i vůni ocení především milovníci kávy.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá kávová lžička mleté kávy

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu - hmota nám během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání si v misce smícháme veškeré sypké suroviny. Když máme vaječnou hmotu vyšlehanou, snížíme chod stroje, nasypeme sypkou směs, krátce zamícháme a nalijeme do již připravené formy.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto proto hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do středu korpusu. Špejle musí být po vytažení suchá.

Upečený korpus vytáhneme z trouby, opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout -  nechávám ho chladnout až do druhého dne, protože se pak s korpusem lépe manipuluje.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Korpus zkombinujte například s nugátovým krémem či pařížskou šlehačkou z kakaa.

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Banánový korpus
Banánový korpus
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Levandulový korpus
Levandulový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty