logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaový korpus

17. srpen 2016
1066 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Kakaový korpus Obrázek 1

Tradiční a na přípravu rychlý korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 6 polévkých lžic polotučného mléka
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa (použila jsem kakao holandského typu)
  • kávová lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. Vaječná hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem.

Zatím si v misce smícháme mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přidáme mléko a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a znovu zamícháme.

Hotovou hmotu nalijeme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout - nejlépe do druhého dne. S vychlazeným korpusem se mnohem lépe manipuluje. Zda je dobře upečený, poznáme opět zapíchnutím špejle do jeho středu - musí zůstat po vytažení suchá.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Tento korpus má široké využití. Plnit jej lze například máslovými krémy nebo pařížskou šlehačkou. Často se z něj připravují oblíbené dorty jako je Harlekýn, Kuba či Pařížský dort.

Mohlo by vás zajímat
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Levandulový korpus
Levandulový korpus
Banánový korpus
Banánový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty