logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Světlý korpus dia

27. srpen 2016
948 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Dia
Úvod

Světlý korpus dia Obrázek 1

Klasický pórovitý korpus ve své dia variantě.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 žloutků
  • 6 bilků
  • 55 g sladidla stévia
  • 100 ml podmáslí
  • 200 g polohrubé mouky
  • plnou kávovou lžičku prášku do pečiva

Zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme trochu octa, abychom ji tzv.vyoctovali. Do octa namočíme i šlehací metlu. Děláme to proto, že se pak bílky lépe šlehají. Ocet z mísy nakonec samozřejmě vylejeme. 

Smícháme mouku s práškem do pečiva. Do "vyoctované" mísy dáme bílky, stévii a šleháme v tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky a vyšleháme v hustou pěnu. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, nalijeme tenkým praménkem podmáslí a promícháme. Do sněhu z bílků přeneseme vyšlehané žloutky s podmáslím a opatrně zamícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a opět zamícháme.

Snažíme se pracovat rychle a zbytečně s hmotou nemanipulujeme, aby tzv.neklesla! Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a hotovou hmotu do ní přeneseme. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!!

Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Zda je korpus upečený správně, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Ta musí být po vytažení suchá.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Tento korpus můžeme připravit i v ořechové, kakaové nebo třeba kokosové variantě a to přidáním potřebných surovin. Za přidané suroviny však musíme vždy odebrat stejné množství mouky !

Mohlo by vás zajímat
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Levandulový korpus
Levandulový korpus
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Kakaový korpus
Kakaový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty