logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
936 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy Bezlepkové
Úvod

Čokoládový korpus bezlepkový Obrázek 1

Korpus je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Je velmi chutný, nadýchaný a vláčný.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 70 g hořké čokolády
  • 150 ml sojového mléka - použila jsem zn.Alpro
  • 1 polévkovou lžíci kakaa holandského typu
  • 15 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
  • 1 vrchovatou kávovou lžičku kypřidla

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Do misky dáme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme mléko a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Po malé chvilce ( pár vteřin ) mikrovlnku vždy vypneme a metličkou zamícháme. Takto pokračujeme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Do hotové čokoládové směsi přidáme prosáté kakao a za pomoci metličky vytvoříme hladkou čokoládovou omáčku, kterou necháme vychladnout.

Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku s kypřidlem. Když je vejce s cukrem vyšlehané, snížíme chod stroje, přidáme vychladlou čokoládovou omáčku a mícháme, dokud se hmota stejnoměrně neobarví. Nakonec přisypeme moučnou směs a krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Korpus hlídáme!! Když se upeče, vyklopíme ho z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový
Fit müsli
Fit müsli
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty