logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kiwi sušenky bezlepkové

30. srpen 2016
325 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Sušenky Bezlepkové
Úvod

Kiwi sušenky bezlepkové Obrázek 1

Sušenky lze konzumovat při alergii na lepek a laktózu, jsou lahodné a křehké.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 280 g mouky Doves Farm - modrý obal
  • 150 g tuku Stella - pokud nemáte alergii na laktózu, lze použít máslo
  • 100 g moučkového cukru
  • vejce
  • 2 čajové lžičky čaje Matcha - zakoupíte ve zdravé výživě
  • 2 polévkové lžíce černého sezamu - seženete ve zdravé výživě
  • 1 čajová lžička kakaa - použila jsem holandský typ

Do mísy dáme změklou Stellu, kterou jsme vytáhli min.2 hodiny předem z lednice. Přisypeme cukr a utřeme. Přidáme vejce a krátce mícháme. Nakonec přisypeme mouku a zpracujeme v těsto. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na dvě části. Jednu část ještě rozpůlíme, takže vzniknou celkem 3 části těsta. Do větší části těsta zapracujeme Matcha čaj a sezam a do jedné z menších pak kakao.

Nyní připravíme samotné sušenky. Z bílého těsta vyválíme váleček, který zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme cca 5 minut ztuhnout v mrazáku. Zatím si ze zeleného těsta vyválíme plát velikosti bílého válečku. Vytáhneme ztuhlý váleček z mrazáku, položíme na zelený připravený plát a srolujeme. Vzniklý zelený váleček zabalíme opět do mikrotenového sáčku, který vložíme cca na 10 minut do mrazáku. Nyní vyválíme hnědé těsto v plát velikosti zeleného válečku. Vytáhneme zelený váleček z mrazáku, položíme na připravený hnědý plát a těsto zase srolujeme. Výsledné těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a opět necháme ztuhnout v mrazáku a to zhruba 15 minut. Mrazák používáme proto, že se s těstem potom lépe pracuje a snadněji se rovněž krájí.

Zatímco těsto tuhne v mrazáku, připravíme pečící papír velikosti plechu a zapneme troubu na 180°C. Váleček z těsta vyndáme z mrazáku, nakrájíme z něj zhruba 5 mm silné plátky, které narovnáme s menšími rozestupy na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Sušenky pečeme v předehřáté troubě. Když jsou hotové, necháme je vychladnout na plechu. Měly by mít nyní přibližně velikost rozkrájeného KIWI. Vychladlé sušenky vyrovnáme na tác či dáme do misky a rovnou podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

Tip: Z uvedeného množství surovin jsem vyrobila jeden váleček těsta. Příště ze stejného množství připravím válečky dva - sušenky tak budou menší a těsto se bude lépe krájet. Můžete vyzkoušet obě varianty.

Mohlo by vás zajímat
Ořechový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Škvarkové tlapky
Škvarkové tlapky
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Slovenský krém
Slovenský krém
Zázvorky
Zázvorky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty