logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Celozrnné placičky bezlepkové

31. srpen 2016
301 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Celozrnné placičky bezlepkové Obrázek 1

Placičky lze konzumovat při alergii na lepek, laktózu a vejce. Pro jejich specifickou a příjemnou chuť si je oblíbila celá naše rodina.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 5 x pečící papír velikosti plechu
  • pečící plech velikosti 32 x 44 cm

Suroviny:

  • hrnek pohankových vloček
  • hrnek mouky ( používám bezlepkovou směs bez laktózy zn.Mantler )
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku mletých ořechů - lískových nebo vlašských
  • 130 g tuku Stella - není-li alergie na laktózu, můžeme použít klasické máslo
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce tekutého medu
  • 1 a 1/2 kávové lžičky sody
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 100 g loupané slunečnice
  • 100 g loupaných sezamových semínek

Předehřejeme troubu na 140°C. Na plechy si připravíme pečící papír. Ve vodě rozpustíme sodu a v míse smícháme veškeré suché suroviny. Přidáme k nim tuk, med a sodu s vodou a zamícháme. Kávovou lžičkou nabíráme vzniklou hmotu a na pečícím papíře vytváříme placičky o průměru cca 5 cm. Hmotu pokládáme dále od sebe, jelikož se placičky při pečení zvětší. Na plech o rozměrech 32 x 44 cm jich nedávám více než 20.

Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě cca 12 minut a po prvních šesti minutách plech otočíme. Po vytažení plechu z trouby, by měly být sušenky upečené hezky do růžova. Necháme je na plechu vychladnout a teprve pak je uložíme do uzavíratelné nádoby, kde vydrží dlouho křehké.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Potápky
Potápky
Kokosové řezy
Kokosové řezy
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Slovenský krém
Slovenský krém
Máslové sušenky bezlepkové
Máslové sušenky bezlepkové

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty