logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bezlepkové piškoty PiM´s

19. březen 2017
819 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Sušenky Bezlepkové
Úvod

Bezlepkové piškoty PiM´s Obrázek 1

Lahodná kombinace hořké čokolády s ovocnou chutí želé.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou vykrajovačku o průměru 3 cm
  • cukrářský sáček
  • 3 archy pečícího papíru o velikosti plechu

Na želé:

  • 400 ml pomerančového džusu - použila jsem zn. Pfanner
  • 1 sáček plátkové želatiny zn. Oetker

Na piškoty:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polohrubé kukuřičné mouky
  • 2 polévkové lžíce hladké rýžové mouky
  • čajovou lžičku prášku do pečiva

Na dohotovení:

  • hořkou polevu
  • 100% tuk na rozředění polevy

Nejprve si připravíme želatinu. Do kastrůlku nalijeme džus, přidáme plátkovou želatinu a necháme ji cca 10 minut nabobtnat. Kastrůlek postavíme na sporák a za občasného míchání želatinu zcela rozpustíme. Pozor - nesmí se vařit! Horkou želatinu nalijeme na plech, necháme vychladnout a uložíme ji do lednice do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím v misce smícháme obě mouky s kypřícím práškem. Jakmile je vaječná hmota vyšlehaná, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a vše krátce zamícháme. Hotovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem postupně nanášíme množství o velikosti lískového ořechu. Hmota se vždy trochu rozteče a během pečení taky tzv.rozjede a proto ji na plech nanášíme s menšími rozestupy.

Takto připravené piškoty pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené piškoty vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Zatímco chladnou, rozpustíme ve vodní lázni polevu, kterou dle potřeby zředíme 100% tukem a také vykrájíme z želatiny kolečka o průměru 3 cm. Z pečícího papíru sloupneme vychladlé piškoty, otočíme je, kápneme na ně malé množství polevy a přiložíme kolečko želatiny ( želatina nebude po piškotu klouzat ). Takto připravené piškoty vkládáme postupně do kastrůlku s polevou a za pomoci lžíce je polevou polijeme. Pak je naskládáme na pečící papír, kde poleva zcela ztuhne. Piškoty jsou hotové !

Přeji dobrou chut'!  

Mohlo by vás zajímat
Celozrnné placičky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty