logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bezlepkové piškoty PiM´s

19. březen 2017
1306 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Sušenky Bezlepkové
Úvod

Bezlepkové piškoty PiM´s Obrázek 1

Lahodná kombinace hořké čokolády s ovocnou chutí želé.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou vykrajovačku o průměru 3 cm
  • cukrářský sáček
  • 3 archy pečícího papíru o velikosti plechu

Na želé:

  • 400 ml pomerančového džusu - použila jsem zn. Pfanner
  • 1 sáček plátkové želatiny zn. Oetker

Na piškoty:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polohrubé kukuřičné mouky
  • 2 polévkové lžíce hladké rýžové mouky
  • čajovou lžičku prášku do pečiva

Na dohotovení:

  • hořkou polevu
  • 100% tuk na rozředění polevy

Nejprve si připravíme želatinu. Do kastrůlku nalijeme džus, přidáme plátkovou želatinu a necháme ji cca 10 minut nabobtnat. Kastrůlek postavíme na sporák a za občasného míchání želatinu zcela rozpustíme. Pozor - nesmí se vařit! Horkou želatinu nalijeme na plech, necháme vychladnout a uložíme ji do lednice do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím v misce smícháme obě mouky s kypřícím práškem. Jakmile je vaječná hmota vyšlehaná, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a vše krátce zamícháme. Hotovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem postupně nanášíme množství o velikosti lískového ořechu. Hmota se vždy trochu rozteče a během pečení taky tzv.rozjede a proto ji na plech nanášíme s menšími rozestupy.

Takto připravené piškoty pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené piškoty vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Zatímco chladnou, rozpustíme ve vodní lázni polevu, kterou dle potřeby zředíme 100% tukem a také vykrájíme z želatiny kolečka o průměru 3 cm. Z pečícího papíru sloupneme vychladlé piškoty, otočíme je, kápneme na ně malé množství polevy a přiložíme kolečko želatiny ( želatina nebude po piškotu klouzat ). Takto připravené piškoty vkládáme postupně do kastrůlku s polevou a za pomoci lžíce je polevou polijeme. Pak je naskládáme na pečící papír, kde poleva zcela ztuhne. Piškoty jsou hotové !

Přeji dobrou chut'!  

Mohlo by vás zajímat
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Sádlové koláčky
Sádlové koláčky
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...
Citrónový krém
Citrónový krém
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty