logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Citrónový krém

13. leden 2017
5894 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Krémy, gely, polevy Bezlepkové
Úvod

Citrónový krém Obrázek 1

Krém se výborně hodí k přípravě cupcakes a také několika druhů cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 50 g vody
  • 40 g krupicového cukru
  • 80 g citrónového vitacitu
  • 230 g pecičkové citrónové polevy ( čokolády ) - seženete v cukrářských potřebách
  • 200 g změklého másla

Do hrnce dáme vodu, vitacit, cukr a metličkou vše zamícháme. Směs povaříme, aby se vše ve vodě rozpustilo. Pak vypneme plamen, přidáme polevu a metličkou mícháme do jejího úplného rozpuštění - jde to snadno a vše trvá jen chvilku. Citrónovou směs necháme při pokojové teplotě vychladnout až do druhého dne. 

Následující den ji přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Krém můžeme dle chuti dosladit. Tento krém je hladké konzistence a je proto vhodný i ke zdobení cukroví za pomoci sáčku s hladkou trubičkou.

Tip: Krém můžete použít na slepení Citrónových půlměsíců.

Mohlo by vás zajímat
Kávová zrna
Kávová zrna
Škvarkové cukroví
Škvarkové cukroví
Zázvorky
Zázvorky
Škvarkové tlapky
Škvarkové tlapky
Pařížská šlehačka z kakaa
Pařížská šlehačka z kakaa

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty