logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Banánový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
327 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy Bezlepkové
Úvod

Banánový korpus bezlepkový Obrázek 1

Vhodný při alergii na laktózu a lepek. Vláčný korpus s chutí banánů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
  • 1 vrchovatou kávovou lžičku kypřidla
  • 1 banán
  • 50 ml sojového mléka - použila jsem zn.Alpro

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím v misce smícháme mouku s kypřidlem, na talíř položíme banán a vidličkou ho rozmačkáme ( menší kousky nejsou na závadu ). Přidáme mléko a metličkou zamícháme. Když jsou vejce vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme banánovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Korpus hlídáme!! Těsto se během pečení může začít připalovat. Pokud se tak stane, přikryjeme ho kusem alobalu. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Čerstvě upečený korpus je křehký, proto doporučuji nechat ho vychladnout až do druhého dne - lépe se s ním pak manipuluje.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Zázvorky
Zázvorky
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí
Mramorový korpus
Mramorový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty