logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Grahamový korpus s klíčky

7. říjen 2016
681 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Korpusy
Úvod

Grahamový korpus s klíčky Obrázek 1

Myslíte, že sladkosti nemají nic společného se zdravou výživou? Tento korpus vás vyvede z omylu!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • olej ve spreji
  • dortovou formu o průměru 20 cm

Suroviny:

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 220 g Zlatá haná
  • 4 vejce (pokojová teplota)
  • 335 g celozrnné pšeničné mouky
  • 35 g pšeničných klíčků
  • kávová lžička prášku do pečiva

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 180°C. Částečně nahřejeme tuk, přidáme cukr a dáme šlehat. Do vyšlehané směsi přidáváme postupně vejce. Hmota se nesmí srazit (proto musí mít vejce pokojovou teplotu). Pokud se hmota i přesto srazí, mírně ji nahřejeme a opět vyšleháme.

V misce smícháme mouku, klíčky a prášek do pečiva. Těsně před koncem šlehání přidáme vanilkový cukr. Sundáme ze šlehacího stroje, přidáme připravenou směs a ručně zlehka zamícháme. Ihned přeneseme do připravené formy a dáme péct. Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud je špejle suchá, tak je korpus  upečený správně. Hotový korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Použijte krém mascarpone s tvarohem - nemá to chybu !

Mohlo by vás zajímat
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty