logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládovo - arašídový plát

16. srpen 2016
310 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládovo - arašídový plát Obrázek 1

Ne zcela tradiční korpus, jehož využití při výrobě zákusků a řezů je velice rozmanité.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x plech o rozměrech 42x32 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 50 g arašídové pomazánky
  • 50 g tmavé čokolády
  • 100 ml polotučného mléka
  • 4 vejce
  • 140 g krupicového cukru
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 kávovou lžičku prášku do pečiva

Nejprve vystříkáme plechy olejem ve spreji a zapneme troubu na 220 °C. Do misky dáme čokoládu, nalijeme mléko a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Cca po 10 vteřinách troubu vypneme a metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

Jakmile máme rozpuštěnou čokoládu, přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Vaječná hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Máme-li vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou omáčku a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce mícháme.

Hotovou hmotu rozdělíme na dvě části - každou z nich rovnoměrně naneseme vždy na jeden z plechů. Na první pohled se může zdát, že hmoty je málo. Nebojte se, je to tak vpořádku. Oba plechy postupně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Pečení trvá jen chvilku, takže od trouby neodcházíme ale hlídáme! Jakmile je hotovo, necháme korpus cca 30 minut vychladnout a máme ho připraven k dalšímu použití.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip:

Na tyto pláty se výborně hodí máslový či nugátový krém. Vše lze podle libosti dochutit a ozdobit arašídy a čokoládou.

Mohlo by vás zajímat
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus kakaový
Šlehačkový korpus kakaový
Mrkvový korpus
Mrkvový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty