logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
291 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Pomerančový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento korpus je vhodný při alergii na laktózu a lepek. Zážitkem je už samotná jeho příprava - při pečení vám pomerančové aroma provoní celou kuchyň.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 13 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
  • 1 kávovou lžičku kypřidla
  • št'ávu z jednoho pomeranče
  • 1 polévkovou lžíci nastrouhané kůry z bio pomeranče - chemicky neošetřeného - pokud nemáte, lze nahradit kávovou lžičkou sušené kůry

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Nastrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme z něj št'ávu. Kůru i št'ávu necháme v jedné misce a zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až do husté pěny - hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím si v druhé misce připravíme mouku s kypřidlem a zamícháme. Jakmile se vejce vyšlehají, snížíme chod stroje, přidáme pomerančovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!!! Pokud se během pečení korpus začne připalovat, přikryjeme ho kusem alobalu. Hotový korpus vytáhneme z trouby. Zda je správně upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu - ta musí být po vytažení suchá. Vyklopíme korpus z formy a necháme ho vychladnout. Po upečení je křehký a proto s ním manipulujeme velmi opatrně.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Red velvet
Red velvet
Bezlepkové piškoty PiM´s
Bezlepkové piškoty PiM´s
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty