logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
261 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Pomerančový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento korpus je vhodný při alergii na laktózu a lepek. Zážitkem je už samotná jeho příprava - při pečení vám pomerančové aroma provoní celou kuchyň.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 13 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
  • 1 kávovou lžičku kypřidla
  • št'ávu z jednoho pomeranče
  • 1 polévkovou lžíci nastrouhané kůry z bio pomeranče - chemicky neošetřeného - pokud nemáte, lze nahradit kávovou lžičkou sušené kůry

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Nastrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme z něj št'ávu. Kůru i št'ávu necháme v jedné misce a zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až do husté pěny - hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím si v druhé misce připravíme mouku s kypřidlem a zamícháme. Jakmile se vejce vyšlehají, snížíme chod stroje, přidáme pomerančovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!!! Pokud se během pečení korpus začne připalovat, přikryjeme ho kusem alobalu. Hotový korpus vytáhneme z trouby. Zda je správně upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu - ta musí být po vytažení suchá. Vyklopíme korpus z formy a necháme ho vychladnout. Po upečení je křehký a proto s ním manipulujeme velmi opatrně.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Banánový korpus
Banánový korpus
Mrkvový korpus
Mrkvový korpus
Korpus Margot
Korpus Margot
Pistáciový korpus
Pistáciový korpus
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty