logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Malé karamelky

8. září 2016
3056 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepečené Velikonoční Vánoční Bezlepkové Cukroví
Úvod

Malé karamelky Obrázek 1

Karamely potěší všechny členy vaší domácnosti. Úspěch sklidíte zejména u dětí.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • alobal
  • celofán
  • plech o rozměrech 24 x 34 cm

Suroviny:

  • 1/2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka
  • 150 ml polotučného mléka
  • 85 g másla
  • 25 g smetany do kávy - lze použít suš.mléko
  • 500 g krupicového cukru
  • 100 g na hrubo nasekaných ořechů - vlašských, lískových...

Plech vyložíme alobalem. Doporučuji vše předem pečlivě připravit , protože až zkaramelizuje mléko, nebude čas vážit další suroviny. Do hrnce nasypeme cukr, nalijeme obě mléka, zamícháme a dáme vařit na mírný plamen. Mléko vaříme za občasného míchání cca 30 minut, dokud zcela nezkaramelizuje. Jak postupně houstne, mícháme ho už nepřetržitě.

Zkaramelizované mléko odstavíme z plotny, přidáme nejprve máslo a sušenou smetanu (případně sušené mléko) a zamícháme. Pak teprve přimícháme oříšky - jde to poněkud ztuha. Hotovou ořechovou hmotu nalijeme na připravený plech a její povrch stěrkou uhladíme. Plech vložíme do lednice ztuhnout - měly by stačit 2 hodiny.

Ztuhlou hmotu vyklopíme i s alobalem z plechu, alobal odstraníme a začneme krájet malé karamely. Doporučuji použít vroubkovaný nůž, čímž částečně zabráníme tomu, aby karamely praskaly. Hotové bonbony zabalíme do celofánu. Můžeme je narovnat do misky a dát na stůl. Není třeba je skladovat v lednici.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Rafaelo
Rafaelo
Skořicové cukroví
Skořicové cukroví
Třené linecké kakaové
Třené linecké kakaové
Marokánky
Marokánky
Kávová zrna
Kávová zrna

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty