logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Malé karamelky

8. září 2016
2974 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepečené Velikonoční Vánoční Bezlepkové Cukroví
Úvod

Malé karamelky Obrázek 1

Karamely potěší všechny členy vaší domácnosti. Úspěch sklidíte zejména u dětí.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • alobal
  • celofán
  • plech o rozměrech 24 x 34 cm

Suroviny:

  • 1/2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka
  • 150 ml polotučného mléka
  • 85 g másla
  • 25 g smetany do kávy - lze použít suš.mléko
  • 500 g krupicového cukru
  • 100 g na hrubo nasekaných ořechů - vlašských, lískových...

Plech vyložíme alobalem. Doporučuji vše předem pečlivě připravit , protože až zkaramelizuje mléko, nebude čas vážit další suroviny. Do hrnce nasypeme cukr, nalijeme obě mléka, zamícháme a dáme vařit na mírný plamen. Mléko vaříme za občasného míchání cca 30 minut, dokud zcela nezkaramelizuje. Jak postupně houstne, mícháme ho už nepřetržitě.

Zkaramelizované mléko odstavíme z plotny, přidáme nejprve máslo a sušenou smetanu (případně sušené mléko) a zamícháme. Pak teprve přimícháme oříšky - jde to poněkud ztuha. Hotovou ořechovou hmotu nalijeme na připravený plech a její povrch stěrkou uhladíme. Plech vložíme do lednice ztuhnout - měly by stačit 2 hodiny.

Ztuhlou hmotu vyklopíme i s alobalem z plechu, alobal odstraníme a začneme krájet malé karamely. Doporučuji použít vroubkovaný nůž, čímž částečně zabráníme tomu, aby karamely praskaly. Hotové bonbony zabalíme do celofánu. Můžeme je narovnat do misky a dát na stůl. Není třeba je skladovat v lednici.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Celozrnné placičky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Mocca oválky
Mocca oválky
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty