logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové doutníky

16. prosinec 2017
2954 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Ořechové doutníky Obrázek 1

Netradiční pečené cukroví, které je po upečení křehké a není potřeba nechávat odležet.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 100 g rozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g másla

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

Nakrájíme nadrobno rozinky, nahrubo nasekáme vlašské ořechy, smísíme veškeré suroviny a vypracujeme těsto, které necháme cca 30 minut odležet v lednici.

Troubu zapneme na 180°C. Těsto nakrájíme na kousky velikosti vlašského ořechu a vytvarujeme z nich válečky dlouhé cca 3 cm. Pečeme je 12 minut a pak necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme vždy po malém množství a řádně ho metličkou do polevy vmícháme.

Každý upečený doutník vždy uchopíme prsty za oba jeho konce a celý namočíme do polevy. Cukroví necháme ztuhnout na pečícím papíře, pak jej narovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky. Toto cukroví je trvanlivé a proto ho můžeme připravit až 3 týdny před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Fotky
Ořechové doutníky Obrázek 1   Ořechové doutníky Obrázek 2
Mohlo by vás zajímat
Vaflové cukroví plněné
Vaflové cukroví plněné
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Černé trubičky ořechové světlé
Černé trubičky ořechové světlé
Kokosky
Kokosky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty