Skořicové cukroví
Ingredience
Připravíme si:
- různé tvary vykrajovaček
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 3,5 sáčku vanilkového pudinku
- kávovou lžičku prášku do pečiva
- kostku 100% tuku
- půl kostky másla
- 2 vejce
- žloutek
- 250 g krupicového cukru
- kávovou lžičku skořice
Na plnění:
- rybízovou marmeládu
Na dohotovení:
- tmavou čokoládu
- 100% tuk
Máslo i 100% tuk vyndáme den předem z lednice. Následující den je utřeme s cukrem a vejci. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, pudink a koření. Tuto sypkou směs přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme cca 2 hodinky odležet.
Zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které narovnáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud okraje cukroví lehce nezrůžoví. Upečené cukroví je hodně křehké, proto je lepší nechat ho vychladnout a teprve pak s ním dále manipulovat.
V misce si metličkou rozmícháme rybízovou marmeládu, přeneseme ji do sáčku s trubičkou a slepíme vždy 2 kousy cukroví k sobě. Cukroví rovnáme na pečící papír. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládou polevu, kterou jestliže je příliš hustá, zředíme 100% tukem. Tuk přidáváme po troškách a vždy řádně zamícháme. Slepené cukroví polevou ozdobíme a necháme řádně zatuhnout. Pak jej naskládáme do uzavíratelné krabice. Je příjemně křehké, takže bychom ho mohli ihned jíst, ale zároveň je poměrně trvanlivé a vydrží minimálně 3 týdny.
Přeji dobrou chut'!