logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Masarykovo vánoční cukroví

12. prosinec 2016
1762 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vánoční Cukroví
Úvod

Masarykovo vánoční cukroví Obrázek 1

Tradiční ořechová dobrota.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 170g lískových ořechů
  • 100g moučkového cukru
  • 200g másla
  • 300g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení

Troubu zapneme na 210°C. Celé lískové oříšky nasypeme na plech a v rozpálené troubě je pražíme přibližně 10 minut. Pak ořechy promneme v utěrce a namočíme je cca na půl hodiny do horké vody.

Z ostatních surovin vypracujeme těsto. Oříšky, které nejprve lehce obalíme v hladké mouce, do těsta postupně vmícháme a pak z něj vytvarujeme 4 stejné válečky o průměru zhruba čtyř centimetrů. Válečky zabalíme do potravinářské folie, vložíme je do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Válečky nakrájíme ostrým nožem na zhruba 0,5 cm silné plátky a vyrovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je tzv. dorůžova, což by mělo trvat necelých 10 minut. Ještě teplé cukroví na závěr obalíme v moučkovém cukru a naskládáme do uzavíratelné krabice.

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Kuličky ze slazeného mléka
Kuličky ze slazeného mléka
Mocca oválky
Mocca oválky
Vaflové cukroví plněné
Vaflové cukroví plněné
Citrónový krém
Citrónový krém
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty