logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Potápky

7. prosinec 2017
3700 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Vánoční Cukroví
Úvod

Potápky Obrázek 1

Velice chutné a vcelku oblíbené cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g změklého másla
  • špetka soli
  • 10 g droždí
  • 3 polévkové lžíce polotučného mléka
  • kávová lžička moučkového cukru

Na obalení:

  • moučkový cukr
  • vanilinový cukr

V míse smícháme vlažné mléko s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V misce smícháme mouku se solí, přidáme veškeré zbývající suroviny a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme kouli. Tu zhruba na 2 hodiny ponoříme do studené vody.

Zatím si ve větší míse smícháme moučkový cukr s vanilinovým - budeme v něm cukroví obalovat. Zapneme troubu na 180°C. Těsto vyjmeme z vody a rozválíme asi na 2 mm silný plát. Nakrájíme z něj zhruba centimetr široké a 5 centimetrů dlouhé proužky, z nichž omotáním okolo prstu vytvoříme prstýnky. Prstýnky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě do zlatova. Ještě horké obalíme v cukru a naskládáme do uzavřené nádoby. V ní necháme cukroví zhruba 14 dní odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

 

Mohlo by vás zajímat
Linecké slepované marmeládou
Linecké slepované marmeládou
Sušenky kynuté pod vodou
Sušenky kynuté pod vodou
Černé trubičky
Černé trubičky
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty