logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Biskupský chlebíček

31. srpen 2016
735 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční
Úvod

Biskupský chlebíček Obrázek 1

Tradiční moučník, který zdobí naše stoly zejména ve sváteční dny.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu na pečení - velikonoční beránek, vánoční kapr, srnční hřbet...
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 70 g másla
  • 70 g krupicového cukru
  • vanilínový cukr
  • 4 vejce
  • hrst hrozinek
  • hrst na hrubo nasekaných ořechů
  • hrst mandlí
  • 140 g polohrubé mouky

Na dohotovení:

  • světlou i tmavou čokoládovou polevu

Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme změklé máslo, vanilinový cukr, cukr, žloutky a vše utřeme v žloutkovou pěnu. Do ní pak vmícháme rozinky, mandle a ořechy.

Vezmeme si další mísu, ve které budeme šlehat bílky. Nejprve ji však vypláchneme octem  - nezapomeňte opláchnout i šlehací metlu. Díky použití octa se totiž bílky lépe šlehají. Bílky tedy v míse ušleháme v tuhý sníh. Do dříve připravené směsi postupně přimícháváme mouku a nakonec k ní přidáme i tuhý sníh a vše lehce zamícháme.

Hotové těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený biskupský chlebíček necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládové polevy. Chlebíček polijeme nejprve tmavou čokoládou a až zatuhne, tak na ni světlou polevou vytvoříme libovolné ozdoby.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Jahodoví kostíci
Jahodoví kostíci
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
Citrónový krém
Citrónový krém
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Linecké těsto
Linecké těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty