logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Indián

10. srpen 2016
2196 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Indián Obrázek 1

Stará dobrá klasika.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • měděný drátek
  • hladká trubička
  • cukrářský sáček (koupíte v domácích nebo cukrářských potřebách)
  • pečící papír

Suroviny:

  • čokoláda
  • 100% tuk
  • buflery (recept uložen v korpusech) anebo 2 balení dětských piškotů
  • 4 bílky
  • sůl
  • 125 g krupicového cukru na zasypání
  • 250 g krupicového cukru na rozvar
  • 100 ml vody na rozvar

Pokud děláme indiány s buflery, tak si je upečeme den předem. Šlehací mísu a metlu tzv. "vyoctujeme" - to znamená, že vezmeme ocet, trochu nalijeme do šlehací mísy a kroužíme, aby se dostal i na strany. Octem polijeme i metlu. Děláme to z toho důvodu, že bílky jsou náchylné na jakékoliv nečistoty a takto se nám budou lépe šlehat.

Protože nastříkané indány musíme hned potahovat, aby nám nepadali z korpusu, tak si dáme nejdříve ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Pokud je hodně hustá, tak ji zředíme rozpuštěným 100% tukem.

Do hrnce nasypeme cukr na rozvar, zalijeme vodou a dáme vařit. Do vyoctované šlehací mísy nalijeme bílky, přidáme špetku soli, 1/3 cukru a dáme šlehat. V průběhu šlehání přidáme postupně zbytek cukru. Sypeme ho tam na 3x a to z toho důvodu, aby nám bílky neklesly a nezřídly!!

Během šlehání si připravíme buflery anebo piškoty. Na plech položíme pečící papír a na něj je s mezerami vyrovnáme. Pokud jsme si upekli buflery, tak je odtrhneme od papíru.

Nesmíme mezitím zapomenout na rozvar, který se nám vaří. Měděným očkem zkoušíme, zda je rozvar již uvařený a to ponořením očka do rozvaru. Do očka ihned po vytažení foukneme - stejně jako u bublifuku. Po fouknutí se nám musí podařit vyfouknout bublinky v řadě - je to tzv. vaření na řetěz.

Jakmile se nám to povede, tak snížíme chod stroje, pomalu zaléváme bílky uvařeným rozvarem a necháme šlehat dokud nám hmota částečně nezchladne a nezhoustne. Bílková hmota mezitím zhoustne. 

Připravíme si sáček s trubičkou a na připravené korpusy stříkáme indiány, které ihned potahujeme a to tak, že vezmeme indiána dole za korpus, otočíme a namočíme do připravené čokolády (čokoláda nesmí pálit) až téměř ke korpusu, ale ne zcela. Otočíme indiána zpět a položíme opět na připravený plech k ostatním. Takto pokračujeme dokud nepotáhneme všechny a máme hotovo. 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Rafaelo dia
Rafaelo dia
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Nugátové kostky
Nugátové kostky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty