logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosky II.

12. srpen 2016
913 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kokosky II. Obrázek 1

Kokosová klasika s vylepšenou recepturou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatá vykrajovačka
  • sáček s trubičkou - řezanou, hladkou, úzkou a hladkou

Na těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v sekci cukroví a postačí poloviční dávka

Na krém:

  • plechovka zkaramelizovaného salka
  • 1 a 1/2 másla
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • rybízová marmeláda

Na kokosky:

  • 400 g krupicového cukru
  • 9 bílků
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 4 polévkové lžíce meruňkové marmelády

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda

Nejprve začneme se samotnými kokoskami. Bílky smícháme s cukrem a dáme nahřát do vodní lázně. Zahřátou směs sundáme z vodní lázně, přidáme kokos, marmeládu a vše zamícháme. Zapneme troubu na 150°C. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou malé kopečky a dáme péct do vyhřáté trouby. Kokosky pečeme dozlatova. Necháme je vychladnout a pak opatrně sundáváme a dáme odležet.

Připravíme si těsto dle receptu. Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, vezmeme jednu kokosku a podle ní zvolíme velikost vykrajovačky. Vykrajovací kolečko musí být o malinko větší než samotná kokoska. Vykrajujeme kolečka a rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pak pečeme ve vyhřáté troubě a to dokud okraje koleček lehce nezrůžoví.

Upečená kolečka necháme vychladnout. Do šlehací mísy dáme zkaramelizované salko, změklé máslo a vyšleháme v krém. Před koncem šlehání přidáme rum a krátce šleháme dokud se krém nespojí. Na plech nebo tác vyložený pečícím papírem narovnáme připravená kolečka a sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Krém nanášíme po obvodu kolečka tak, aby střed zůstal prázdný.

V misce metličkou rozmícháme marmeládu a dáme ji do sáčku s úzkou hladkou trubičkou. Marmeládou vyplníme střed každého kolečka a přiklopíme kokosku. Vše necháme v lednici ztuhnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a v ní máčíme spodek kokosek až po samotnou kokosku tak, aby nebyl vidět krém. Pokládáme zpět na připravený tác a necháme ztuhnout. Ztuhlé kokosky rovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy prokládáme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Kaki řezy
Kaki řezy
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty