logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosky II.

12. srpen 2016
682 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kokosky II. Obrázek 1

Kokosová klasika s vylepšenou recepturou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatá vykrajovačka
  • sáček s trubičkou - řezanou, hladkou, úzkou a hladkou

Na těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v sekci cukroví a postačí poloviční dávka

Na krém:

  • plechovka zkaramelizovaného salka
  • 1 a 1/2 másla
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • rybízová marmeláda

Na kokosky:

  • 400 g krupicového cukru
  • 9 bílků
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 4 polévkové lžíce meruňkové marmelády

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda

Nejprve začneme se samotnými kokoskami. Bílky smícháme s cukrem a dáme nahřát do vodní lázně. Zahřátou směs sundáme z vodní lázně, přidáme kokos, marmeládu a vše zamícháme. Zapneme troubu na 150°C. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou malé kopečky a dáme péct do vyhřáté trouby. Kokosky pečeme dozlatova. Necháme je vychladnout a pak opatrně sundáváme a dáme odležet.

Připravíme si těsto dle receptu. Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, vezmeme jednu kokosku a podle ní zvolíme velikost vykrajovačky. Vykrajovací kolečko musí být o malinko větší než samotná kokoska. Vykrajujeme kolečka a rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pak pečeme ve vyhřáté troubě a to dokud okraje koleček lehce nezrůžoví.

Upečená kolečka necháme vychladnout. Do šlehací mísy dáme zkaramelizované salko, změklé máslo a vyšleháme v krém. Před koncem šlehání přidáme rum a krátce šleháme dokud se krém nespojí. Na plech nebo tác vyložený pečícím papírem narovnáme připravená kolečka a sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Krém nanášíme po obvodu kolečka tak, aby střed zůstal prázdný.

V misce metličkou rozmícháme marmeládu a dáme ji do sáčku s úzkou hladkou trubičkou. Marmeládou vyplníme střed každého kolečka a přiklopíme kokosku. Vše necháme v lednici ztuhnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a v ní máčíme spodek kokosek až po samotnou kokosku tak, aby nebyl vidět krém. Pokládáme zpět na připravený tác a necháme ztuhnout. Ztuhlé kokosky rovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy prokládáme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Mandlové řezy
Mandlové řezy
Rafaelo
Rafaelo
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Makové těsto
Makové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty