logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciové oválky

14. září 2016
1309 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pistáciové oválky Obrázek 1

Delikátní záležitost pro milovníky pistáciové chuti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku ve tvaru oválku
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g nesolených pistácií - rozmixovaných na prášek
  • 2 sáčky pistáciového pudinku
  • 60 g másla
  • 125 g 100% tuku - Omega, Iva
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 polévkovou lžíci polotučného mléka
  • špetku soli

Na krém:

  • 120 g vody
  • 18 g suš.plnotučného mléka
  • 60 g na prášek rozemletých pistácií
  • 3 pistáciové Deli tyčinky - pouze vnitřek bez čokolády
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g másla

Na dohotovení:

  • pistáciovou polevu ( čokoládu ) - koupíte v cukrářských potřebách
  • různé drobnosti na ozdobení - např.stromečky vykrájené ze smartflexu ( potahovací hmota )

Nejprve připravíme těsto. V misce smícháme tuk s máslem, přidáme cukr, vejce, žloutek a vše utřeme. Přilijeme mléko a krátce zamícháme. V další misce smícháme mouku, sůl a pistáciový pudink. Tuto směs přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

Připravíme si krém. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme suš.mléko a cukr, vše metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile směs přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme najemno mleté pistácie a za stálého míchání vaříme ještě cca 2 minuty. Pak přidáme nadrobno nakrájené Deli tyčinky a metličkou mícháme až do jejich úplného rozpuštění. Krém uložíme do lednice, kde do druhého dne zchladne.

Zapneme troubu na 200°C. Odleželé těsto vytáhneme z lednice a vyválíme na pomoučeném vále v plát. Z něj postupně vykrájíme oválky a narovnáme je na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout, což trvá zhruba 8 minut. Protože každá trouba peče trochu jinak, čas je pouze orientační a cukroví je třeba hlídat. Cukroví vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Nyní doděláme krém. Do šlehací mísy přeneseme vychlazenou hmotu, přidáme máslo a vyšleháme. Pokud nám krém připadá málo sladký, můžeme přidat trochu moučkového cukru a opět krátce šlehat. Pokud jsme pistácie použité v krému skutečně umleli na prášek, můžeme nyní na plnění cukroví použít sáček s řezanou trubičkou. Máme-li ale v krému kousky pistácií, použijeme sáček s hladkou trubičkou. Krémem postupně slepíme vždy dva kousky cukroví k sobě a uložíme je do lednice, aby krém řádně ztuhl - postačí 2 hodiny.

Ve vodní lázni rozehřejeme polevu - čokoládu, kterou v případě potřeby naředíme 100% tukem. Ztuhlé cukroví polevou potáhneme a dále ozdobíme dle vlastní fantazie. Hotové cukroví necháme ztuhnout, naskládáme ho do krabice a necháme zhruba týden odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Potápky
Potápky
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Citrónový krém
Citrónový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty