logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládové řezy s kávovým krémem dia

11. říjen 2016
2042 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Dia Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládové řezy s kávovým krémem dia Obrázek 1

Neodolatelná kombinace kávy s čokoládou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem ( 24 x 34 cm )
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 100 g dia čokolády mléčné
  • 200 ml polotučného mléka
  • 260 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa - použila jsem holandský typ
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 10 g ( cca polévková lžíce ) IRBIS SWEET
  • čajovou lžičku mleté kávy

Na dohotovení:

  • 50 g dia čokolády mléčné
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • 3 polévkové lžíce polotučného mléka

Na ozdobu:

  • dia kávová zrnka

Do misky vložíme menší kousky dia čokolády, přidáme mléko a dáme rozehřát do mikrovlnky. Horkou směs vytáhneme a metličkou rozmícháme. Silikonovým olejem ve spreji vystříkáme plech. Pokud olej nemáme, vymažeme plech 100% tukem a vysypeme ho hrubou moukou.

Zapneme troubu na 180°C. Vyšleháme vejce do husté pěny a zatímco se šlehá, v misce smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaaem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s mlékem ( dbáme na to, aby čokoláda nepálila ) a zamícháme. K vyšlehaným vejcím přidáme moučnou směs a zamícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme na plech, rovnoměrně ji rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Do šlehací mísy dáme mascarpone s umělým sladidlem a krátce šleháme, dokud se suroviny nespojí v hladkou směs. Pak přidáme smetanu a kávu a vyšleháme v krém. Krém přeneseme na vychladlý korpus a rovnoměrně jej rozetřeme.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mléko a metličkou mícháme až máme krásnou čokoládovou polevu. Nalijeme ji na střed moučníku a rovnoměrně rozetřeme. Nožem si jen lehce naznačíme, jak velké kousky budeme krájet a ty ozdobíme kávovými zrnky. Moučník lze krájet rovnou, ale můžeme jej samozřejmě nejprve uložit do lednice. Díky přidanému mléku a máslu poleva při krájení nepraská.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

Mohlo by vás zajímat
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Citrónové řezy
Citrónové řezy
Čokoládové řezy s nugátem
Čokoládové řezy s nugátem
Jahodový dortík
Jahodový dortík
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty