logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Myslivecké knoflíky

10. září 2016
16066 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Myslivecké knoflíky Obrázek 1

Tradiční a velmi chutná záležitost.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou vykrajovačku - nejlépe vroubkovanou
  • sáček s hladkou trubičkou

Těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v cukroví - stačí poloviční dávka

Na náplň:

  • 2 bílky
  • cca 5 kapek citrónové štávy
  • 100 g moučkového cukru
  • 10 g mletých ořechů - vlašských

Na dohotovení:

  • půlky jader vlašských ořechů

Dle receptu si připravíme těsto a necháme ho do druhého dne odležet. Následující den z něj na pomoučeném vále vyválíme plát, ze kterého postupně vykrájíme jednotlivá kolečka. Ta narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem.

Zapneme troubu na 180°C. Šlehací mísu vypláchneme trochou octa a polijeme jím i metlu - bílky se budou snáze šlehat. Do vyoctované mísy dáme bílky s citrónovou štávou a vyšleháme v tuhý sníh. V misce smícháme cukr s ořechy, přidáme do vyšlehaného sněhu a zlehka zamícháme. S hmotou příliš nemanipulujeme, aby bílky neklesly a nezřídly.

Hotovou náplň přeneseme do sáčku s trubičkou a naneseme ji do středu každého kolečka. Na náplň položíme a lehce přimáčkneme půlku vlašského ořechu. Takto připravené cukroví pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Necháme ho vychladnout a naskládáme do již připravené krabice, kde se zhruba za 14 dní rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Kokosové kostky tmavé
Kokosové kostky tmavé
Indián
Indián
Linecké slepované marmeládou
Linecké slepované marmeládou
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty