Třené linecké kakaové
Ingredience
Připravíme si:
- cukrářský sáček
- úzkou hladkou a řezanou trubičku
Suroviny:
- 130 g moučkového cukru
- 400 g hladké mouky
- 300 g Zlaté Hané
- vejce velikost L
- 34 g kakaa
- citrónovou kůru
- rybízovou marmeládu
Zapneme troubu na 200°C. V misce utřeme cukr s vejcem, tukem a citrónovou kůrou. Chvíli před koncem přidáme kakao a krátce zamícháme. Na plech dáme mouku a necháme ji krátce nahřát v troubě - bude se lépe zapracovávat do těsta. Je třeba postupovat rychle. Nahřátou mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Přeneseme ho do připraveného sáčku s řezanou trubičkou a ihned na plechy vyložené pečícím papírem tvarujeme pusinky. Vše musí probíhat co nejrychleji, protože jak těsto chladne, hůře se s ním pracuje.
Metličkou rozmícháme v misce marmeládu, naplníme jí sáček s hladkou trubičkou a malé množství naneseme do středu každé pusinky. Takto připravené pusinky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Hotové pusinky necháme řádně vychladnout. Pak je naskládáme do nádoby kterou uzavřeme. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a proto ho můžeme připravit i cca měsíc před svátky.
Přeji dobrou chut'!
Tip: Z těsta lze vyrobit různé tvary ( nejen pusinky ). Můžeme je také po upečení slepit marmeládou, případně z poloviny namočit do čokolády.