logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Žloutkové křehulky

17. září 2016
4152 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Velikonoční Vánoční Bezlepkové Cukroví
Úvod

Žloutkové křehulky Obrázek 1

Obdoba rakviček, jejichž příprava je snazší, rychlejší a obejde se bez kypřícího prášku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky různých tvarů
  • olej ve spreji nebo 100% tuk

Suroviny:

  • 4 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • kávovou lžičku vanilínového cukru
  • asi 5 kapek citrónové št'ávy

Formičky vystříkáme olejem ve spreji, případně vymažeme rozpuštěným 100% tukem. Zapneme troubu na 160°C. Veškeré suroviny dáme do mísy a šleháme, dokud hmota nezhoustne a nezesvětlá.

Těstem naplníme formičky vždy zhruba do poloviny - během pečení totiž zvětší svůj objem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme. Jakmile křehulky nabudou na objemu, ihned snížíme teplotu trouby na 100°C a cukroví už jen dosušíme. Ještě teplé křehulky vyklepeme z formiček.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Černé trubičky ořechové světlé
Černé trubičky ořechové světlé
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Štafetky
Štafetky
Třené linecké světlé
Třené linecké světlé
Sádlové koláčky
Sádlové koláčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty