logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mocca oválky II.

9. září 2016
1845 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Mocca oválky II. Obrázek 1

Toto tradiční cukroví ocení každý, kdo miluje chuť kávy.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • oválnou vykrajovačku s vroubkem
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v receptech - stačí poloviční dávka

Na náplň:

  • 500 g másla
  • 350 g moučkového cukru
  • 6 čokoládových tyčinek Kofila

Na dohotovení:

  • světlou a tmavou čokoládu
  • kávová zrnka - marcipánová nebo čokoládová

Nejdříve si dle receptu připravíme linecké těsto, které necháme do druhého dne odležet. Další den zapneme troubu na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, z něhož vykrájíme jednotlivé oválky. Ty narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě až do zlatova.

Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přidáme cukr a vyšleháme krém. Zatím ve vodní lázni rozpusíme Kofily, přidáme je do vyšleháného krému a dále šleháme. Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a postupně jím spojíme vždy 2 oválky k sobě. Necháme je v lednici ztuhnout.

Ve vodní lázni rozpustíme obě čokoládové polevy - každou zvlášť. Ztuhlé oválky potáhneme světlou polevou a do jejich středu umístíme kávová zrnka. Pak konce oválků ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a necháme řádně ztuhnout. Hotové mocca oválky narovnáme do krabice, kde se již zhruba za týden pěkně rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Střapáče
Střapáče
Kokosové cukroví plněné
Kokosové cukroví plněné
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Růžové pracny
Růžové pracny
Citrónové těsto
Citrónové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty