Mocca oválky II.
Ingredience
Připravíme si:
- oválnou vykrajovačku s vroubkem
- sáček s řezanou trubičkou
Na těsto:
- linecké těsto - recept uložen v receptech - stačí poloviční dávka
Na náplň:
- 500 g másla
- 350 g moučkového cukru
- 6 čokoládových tyčinek Kofila
Na dohotovení:
- světlou a tmavou čokoládu
- kávová zrnka - marcipánová nebo čokoládová
Nejdříve si dle receptu připravíme linecké těsto, které necháme do druhého dne odležet. Další den zapneme troubu na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, z něhož vykrájíme jednotlivé oválky. Ty narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě až do zlatova.
Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přidáme cukr a vyšleháme krém. Zatím ve vodní lázni rozpusíme Kofily, přidáme je do vyšleháného krému a dále šleháme. Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a postupně jím spojíme vždy 2 oválky k sobě. Necháme je v lednici ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpustíme obě čokoládové polevy - každou zvlášť. Ztuhlé oválky potáhneme světlou polevou a do jejich středu umístíme kávová zrnka. Pak konce oválků ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a necháme řádně ztuhnout. Hotové mocca oválky narovnáme do krabice, kde se již zhruba za týden pěkně rozleží.
Přeji dobrou chut'!