logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty

Kukuřičný korpus bezlepkový

2. únor 2017
1060 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Kukuřičný korpus bezlepkový Obrázek 1

Je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Je nadýchaný a lahodný.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé kukuřičné mouky ( Kaufland )
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 10 ml slunečnicového oleje
  • špetku pomerančové kůry

Zapneme troubu na 190°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. V misce smícháme veškeré sypké suroviny. Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji. Když se vejce ušlehají, snížíme chod stroje, přilejeme olej a krátce promícháme. Pak přidáme sypkou směs a opět krátce promícháme.

Vzniklou hmotu přeneseme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže korpus hlídáme!! Zda je již upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a dále zpracováváme.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Fit müsli
Fit müsli

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty