logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové

29. srpen 2016
365 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové Obrázek 1

Sušenky vhodné při alergii na laktózu, lepek a vejce.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s řezanou trubičkou

Suroviny:

  • 50 g na prášek rozemletých jedlých kaštanů
  • 140 g moučkového cukru
  • 200 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • 200 g tuku Stella - pokud není alergie na laktózu, můžeme dát máslo
  • špetku soli
  • 100 ml sojového mléka zn.Alpro
  • 15 g ( zhruba polévková lžíce ) jemně mletých chia semínek

Nejprve v misce smícháme chia semínka s mlékem - zamícháme je metličkou a necháme cca 20 minut stát. Ve šlehací míse utřeme Stellu s cukrem. Zatím si v misce smícháme mouku se solí. Do utřené směsi přidáme chia semínka s mlékem a zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme. Troubu zapneme na 190°C.

Hotové těsto přeneseme do sáčku s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem vytváříme různé tvary. Takto připravené sušenky dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Pak sušenky vytáhneme, necháme vychladnout a uložíme je do misky či na tác. Tyto sušenky jsou ihned po upečení krásně křehké a proto není potřeba je nechávat uležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

TIP: Sušenky můžeme do poloviny namáčet v čokoládě.

Mohlo by vás zajímat
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí
Máslové sušenky bezlepkové
Máslové sušenky bezlepkové
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty