logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové

29. srpen 2016
250 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové Obrázek 1

Sušenky vhodné při alergii na laktózu, lepek a vejce.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s řezanou trubičkou

Suroviny:

  • 50 g na prášek rozemletých jedlých kaštanů
  • 140 g moučkového cukru
  • 200 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • 200 g tuku Stella - pokud není alergie na laktózu, můžeme dát máslo
  • špetku soli
  • 100 ml sojového mléka zn.Alpro
  • 15 g ( zhruba polévková lžíce ) jemně mletých chia semínek

Nejprve v misce smícháme chia semínka s mlékem - zamícháme je metličkou a necháme cca 20 minut stát. Ve šlehací míse utřeme Stellu s cukrem. Zatím si v misce smícháme mouku se solí. Do utřené směsi přidáme chia semínka s mlékem a zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme. Troubu zapneme na 190°C.

Hotové těsto přeneseme do sáčku s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem vytváříme různé tvary. Takto připravené sušenky dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Pak sušenky vytáhneme, necháme vychladnout a uložíme je do misky či na tác. Tyto sušenky jsou ihned po upečení krásně křehké a proto není potřeba je nechávat uležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

TIP: Sušenky můžeme do poloviny namáčet v čokoládě.

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus bezlepkový
Nugátové rohlíčky
Nugátové rohlíčky
Malé karamelky
Malé karamelky
Mrkvový korpus
Mrkvový korpus
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty