logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Levandulový korpus

13. listopad 2016
630 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Levandulový korpus Obrázek 1

Vláčný korpus s výraznou vůní levandule.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 25 cm
  • silikonový olej ve spreji

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 17 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 150 ml kefíru
  • 1 čajovou lžičku levandulové směsi ( viz. poznámka )

Troubu zapneme na 180°C. Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku, prášek do pečiva a levandulovou směs.

Jakmile je vaječná směs hotová, snížíme chod stroje a tenkým praménkem do ní přilejeme kefír. Krátce zamícháme a přisypeme moučnou směs. Vše opět promícháme a výslednou hmotou naplníme dortovou formu.

Korpus pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut, ale protože každá trouba peče trochu jinak, musíme korpus hlídat! Zda je již upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Hotový korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne, kdy je připraven k dalšímu použití.

Poznámka: Levandulová směs - 1 polévkovou lžíci levandulového květu a 3 polévkové lžíce moučkového cukru rozmixujeme na jemný prášek, který skladujeme v uzavíratelné nádobě. Vydrží tak cca 10 - 14 dní.

Tip: Kombinací se šlehačkovo-pudinkovým krémem s mascarpone vytvoříte neodolatelnou delikatesu.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus
Světlý korpus
Světlý korpus
Buflery
Buflery
Jogurtový korpus
Jogurtový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty