logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pudinkový korpus dia

17. březen 2017
1129 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Dia
Úvod

Pudinkový korpus dia Obrázek 1

Lehký a vláčný dia korpus s příchutí pudinku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 bílků
  • 6 žloutků
  • 55 g sladidla stévia
  • 100 ml podmáslí
  • 150 g vanilkový pudink ( lze použít i jiný a získat tím odlišnou barvu a chut' )
  • 110 g polohrubé mouky
  • plnou kávovou lžičku prášku do pečiva

Troubu zapneme na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme ocet a krouživými pohyby ji tzv. vyoctujeme. Činíme tak proto, aby se bílky lépe šlehaly. Trochu octa nalijeme i na metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme sladidlo a šleháme v tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky a vyšleháme je v hustou pěnu. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, tenkým praménkem přilijeme podmáslí a krátce promísíme.

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a pudink. Ke sněhu z bílků nalijeme žloutkovou směs, krátce promícháme, přidáme zbytek surovin a opět krátce promícháme. Pracujeme rychle a zbytečně s hmotou nemanipulujeme, aby tzv. neklesla.

Hotovou hmotu ihned přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme cca 40 minut. Doba je jen orientační, protože každá trouba peče trochu jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí špejle zůstat suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a dále ho zpracujeme.

 

Přeji dobrou chuť !

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Nugátový korpus
Nugátový korpus
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Rafaelo dia
Rafaelo dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty