Pudinkový korpus dia
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 6 bílků
- 6 žloutků
- 55 g sladidla stévia
- 100 ml podmáslí
- 150 g vanilkový pudink ( lze použít i jiný a získat tím odlišnou barvu a chut' )
- 110 g polohrubé mouky
- plnou kávovou lžičku prášku do pečiva
Troubu zapneme na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme ocet a krouživými pohyby ji tzv. vyoctujeme. Činíme tak proto, aby se bílky lépe šlehaly. Trochu octa nalijeme i na metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme sladidlo a šleháme v tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky a vyšleháme je v hustou pěnu. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, tenkým praménkem přilijeme podmáslí a krátce promísíme.
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a pudink. Ke sněhu z bílků nalijeme žloutkovou směs, krátce promícháme, přidáme zbytek surovin a opět krátce promícháme. Pracujeme rychle a zbytečně s hmotou nemanipulujeme, aby tzv. neklesla.
Hotovou hmotu ihned přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme cca 40 minut. Doba je jen orientační, protože každá trouba peče trochu jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí špejle zůstat suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a dále ho zpracujeme.
Přeji dobrou chuť !