Pistáciový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 6 vajec
- 12 polévkových lžic krupicového cukru
- 12 polévkových lžic polohrubé mouky
- 100 ml vlažného polotučného mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 60 g pistácií - dávám směs mletých a drobně nasekaných ořechů
Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Zatím si ohřejeme mléko. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a pistáciemi. Když je vejce s cukrem vyšlehané, snížíme chod stroje a tenkým praménkem nalijeme mléko. Krátce zamícháme a přidáme moučnou směs. Opět krátce mícháme, dokud se směs nespojí v jednolitou hmotu.
Tu přeneseme do připravené dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto tudíž hlídáme!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyndáme z formy a necháme vychladnout a to upečenou stranou dolů. Já nechávám korpus chladnout až do druhého dne - lépe se s ním pak manipuluje. Následující den korpus dále zpracováváme - plníme krémem.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Místo pistácií můžeme použít mandle, vlašské nebo lískové ořechy atd.
Na tento korpus použijte pribináčkový krém.