logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciový korpus

20. srpen 2016
681 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Pistáciový korpus Obrázek 1

Potěšení pro všechny, kteří jen těžko odolávají chuti pistáciových oříšků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 100 ml vlažného polotučného mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 60 g pistácií - dávám směs mletých a drobně nasekaných ořechů

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Zatím si ohřejeme mléko. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a pistáciemi. Když je vejce s cukrem vyšlehané, snížíme chod stroje a tenkým praménkem nalijeme mléko. Krátce zamícháme a přidáme moučnou směs. Opět krátce mícháme, dokud se směs nespojí v jednolitou hmotu.

Tu přeneseme do připravené dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto tudíž hlídáme!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyndáme z formy a necháme vychladnout a to upečenou stranou dolů. Já nechávám korpus chladnout až do druhého dne - lépe se s ním pak manipuluje. Následující den korpus dále zpracováváme - plníme krémem.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Místo pistácií můžeme použít mandle, vlašské nebo lískové ořechy atd.

Na tento korpus použijte pribináčkový krém.

Mohlo by vás zajímat
Mocca korpus
Mocca korpus
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Piškotový plát
Piškotový plát
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus
Nugátový korpus
Nugátový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty