Red velvet
Ingredience
Připravíme si:
- kulatou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 100 ml kefíru
- 100 g tuku Zlatá Haná
- 12 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- kávová lžička červeného barviva ( používám gelovou barvu )
Troubu zapneme na 180°C. Dáme šlehat vejce s cukrem a vyšleháme ho až v hustou pěnu. Olejem ve spreji vystříkáme pečící formu.V mikrovlnné troubě rozpustíme tuk ( nesmí pálit ) a přidáme kefír, barvivo a vše metličkou řádně rozmícháme. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a prosáté kakao. Do vyšlehané pěny přidáme tekutou směs a krátce ale důkladně zamícháme, aby hmota byla stejnoměrně obarvená. Přisypeme směs mouky a kakaa a vše opět zamícháme.
Vzniklou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Protože každá trouba peče trochu jinak, musíme těsto hlídat!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a jelikož je křehký, opatrně s ním manipulujeme.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Kombinací s krémem mascarpone a třešněmi či jahodami připravíte sobě i vašim blízkým nezapomenutelný zážitek .