logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Red velvet

15. říjen 2016
789 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Red velvet Obrázek 1

Nadýchaný a vláčný ČERVENÝ SAMET.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 100 ml kefíru
  • 100 g tuku Zlatá Haná
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • kávová lžička červeného barviva ( používám gelovou barvu )

Troubu zapneme na 180°C. Dáme šlehat vejce s cukrem a vyšleháme ho až v hustou pěnu. Olejem ve spreji vystříkáme pečící formu.V mikrovlnné troubě rozpustíme tuk ( nesmí pálit ) a přidáme kefír, barvivo a vše metličkou řádně rozmícháme. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a prosáté kakao. Do vyšlehané pěny přidáme tekutou směs a krátce ale důkladně zamícháme, aby hmota byla stejnoměrně obarvená. Přisypeme směs mouky a kakaa a vše opět zamícháme.

Vzniklou hmotu přeneseme  do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Protože každá trouba peče trochu jinak, musíme těsto hlídat!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a jelikož je křehký, opatrně s ním manipulujeme. 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Kombinací s krémem mascarpone a třešněmi či jahodami připravíte sobě i vašim blízkým nezapomenutelný zážitek .

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Banánový korpus
Banánový korpus
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Vanilkový korpus
Vanilkový korpus
Čokoládovo - arašídový plát
Čokoládovo - arašídový plát

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty