logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Buflery

18. srpen 2016
2357 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Bezlepkové
Úvod

Buflery Obrázek 1

Drobné korpusy pro přípravu zákusků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s hladkou trubičkou (seženeme v cukrářských nebo domácích potřebách)
  • pečící papír ve velikosti plechu
  • plech na pečení
  • ocet

Suroviny:

  • 50 g krupicového cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 5 vajec - zvlášt' bílky a žloutky
  • rovnou kávovou lžičku bramborového škrobu
  • kávovou lžičku vody
  • sůl

Do šlehací mísy nalijeme trochu octa a to i po jejích stranách. Nezapomeneme na šlehací metlu, kterou rovněž namočíme do octa. (je to tzv.vyoctování a provádí se proto, aby se bílky lépe vyšlehaly). Pak ocet z mísy vylijeme a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme bílky s cukrem, špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Do další misky nalijeme žloutky s vodou a vyšleháme ručním šlehačem v pěnu. Jakmile máme bílky i žloutky ušlehané, do žloutkové pěny zamícháme cca 1/3 mouky a ihned přidáme k bílkovému sněhu - krátce zamícháme. Mouku musíme přidávat opravdu až ve chvíli, kdy máme bílky ušlehané, jinak nám ze žloutkové pěny vznikne gumová kaše a budeme mít potíže spojit ji se sněhem z bílků.

Nakonec přidáme zbytek mouky se škrobem a opět zlehka zamícháme. Zbytečně dlouho s hmotou nemanipulujeme, aby nezřídla a neklesla. Naplníme hmotou cukrářský sáček s trubičkou a vytváříme na pečícím papíře kopečky, které ihned vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme je do zlatova. Doba pečení záleží na velikosti kopečků ( asi 15 - 30 minut ) Necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť!

Tip:

Buflery se používají především při výrobě indiánků, bombiček, pražských i modelovaných koulí atd.

Mohlo by vás zajímat
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Pistáciový korpus
Pistáciový korpus
Banánový korpus
Banánový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty