logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty

Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus

30. srpen 2016
703 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezmléčné Bezvaječné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus Obrázek 1

Korpus je vhodný při alergii na lepek, laktózu a vejce. Věřte, že navzdory názvu si pochutnáte.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravéme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 50g lněného semínka
  • 250 ml sojového mléka zn.Alpro - použila jsem s příchutí mandlí
  • 140 g banánu
  • 230 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • 180 g krupicového cukru
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Lněné semínko rozmixujeme na prášek. Rozmixujeme také banán, přidáme k němu prášek z lněného semínka, polovinu mléka, vše metličkou zamícháme a necháme cca 30 - 40 minut stát při pokojové teplotě. Během této doby lněné semínko nabobtná a lehce zhoustne, což nám usnadní přípravu korpusu. Hmotu přeneseme do šlehací mísy, přidáme cukr, zbytek mléka a zamícháme. Zatím si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme ji k ostatním surovinám a zamícháme.

Hotovou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 45 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto tedy musíme hlídat!! Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout - já ho nechávám do druhého dne. Korpus chutná oříškově a také po banánech.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Plněné rohlíčky bezlepkové
Plněné rohlíčky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Kokosové řezy
Kokosové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • Fotogalerie
  • Naše výtisky
  • Vaše dorty
  • Kontakty