logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus

30. srpen 2016
956 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezmléčné Bezvaječné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus Obrázek 1

Korpus je vhodný při alergii na lepek, laktózu a vejce. Věřte, že navzdory názvu si pochutnáte.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravéme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 50g lněného semínka
  • 250 ml sojového mléka zn.Alpro - použila jsem s příchutí mandlí
  • 140 g banánu
  • 230 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
  • 180 g krupicového cukru
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Lněné semínko rozmixujeme na prášek. Rozmixujeme také banán, přidáme k němu prášek z lněného semínka, polovinu mléka, vše metličkou zamícháme a necháme cca 30 - 40 minut stát při pokojové teplotě. Během této doby lněné semínko nabobtná a lehce zhoustne, což nám usnadní přípravu korpusu. Hmotu přeneseme do šlehací mísy, přidáme cukr, zbytek mléka a zamícháme. Zatím si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme ji k ostatním surovinám a zamícháme.

Hotovou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 45 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto tedy musíme hlídat!! Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout - já ho nechávám do druhého dne. Korpus chutná oříškově a také po banánech.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Kokosové ořechy
Kokosové ořechy
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Mocca korpus
Mocca korpus
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty