logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Piškotový plát

20. srpen 2016
3257 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Piškotový plát Obrázek 1

Piškotový korpus využijete pro přípravu řezů, rolád a nejrůznějších zákusků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech na pečení
  • pečící papír velikosti plechu

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 6 polévkových lžic hladké mouky

Zapneme troubu na 220°C. Vyšleháme vejce s cukrem v hustou pěnu a do ní pak zamícháme mouku. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na připravený papír a to až do krajů, ve kterých necháme hmoty o trochu více, aby se při pečení okraj nespálil. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do zlatova. Trvá to cca 4 minuty ( každá trouba ovšem peče jinak, takže musíme těsto hlídat! ).

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Z této hmoty si můžeme připravit i kakaový či jiný plát. Přidáme 1 polévkovou lžíci kakaa (mletých ořechů, kokosu), kterou smícháme s moukou. V takovém případě nezapomeneme vždy ubrat jednu polévkovou lžíci mouky! 

Na korpus použijte máslový krém nebo šlehačkovou náplň - ať už s ovocem či bez něj.

Mohlo by vás zajímat
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus
Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpu...
Nugátový korpus
Nugátový korpus
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Světlý korpus
Světlý korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty