Do hrnce nalijeme trochu vody a dáme ji vařit. Omyjeme citróny a citronovou kůru z nich najemno nastrouháme do mísy. Dbáme na to, abychom strouhali jen žlutou část kůry, jinak by krém mohl být nahořklý - takže opatrně!! Citróny pak rozpůlíme a vymačkáme z nich veškerou št'ávu, kterou přecedíme přes sítko do misky s nastrouhanou kůrou.
Přidáme vejce, sůl, cukr, máslo a misku postavíme na hrnec s vodou, která se už ohřála. Je důležité, aby se miska nedotýkala vodní hladiny. Vše ohříváme na mírném plameni a za občasného míchání metličkou. Když směs začne pozvolna houstnout, mícháme ji pak nepřetržitě, dokud nezhoustne docela.. Správně připravený krém svou hustotou připomíná pudink. Naplníme jím sklenice, uzavřeme víčkem a po schladnutí skladujeme v lednici.
TIP:
Lemon curd je opravdu velice lahodný krém. Je vhodný k dochucování jiných krémů nebo jako náplň do koláčů či makronek.
Přeji dobrou chut'!