logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlovo-čokoládový krém

24. srpen 2016
979 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Mandlovo-čokoládový krém Obrázek 1

Skvělá kombinace čokolády a mandlí. Krémem lze moučníky plnit i zdobit.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ( 33% tuku )
  • 120 g tmavé čokolády ( použila jsem pecičky )
  • 200 g mandlové pasty
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 1 kostku másla

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr a metličkou zamícháme, aby cukr nezůstal na dně.  Postavíme hrnec na plotnu a smetanu přivedeme k varu. Pak snížíme plamen na minimum, přídáme mandlovou pastu a za stálého míchání necháme vařit 1-2 minuty. Mícháme proto, aby se  směs nepřipálila. Vypneme plotnu a ihned přidáme čokoládu a metličkou zamícháme v hladký krém.

Krém necháme vychladit v lednici do druhého dne. Následující den přeneseme vychlazený krém do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a dáme šlehat. Až krém zesvětlá a lehce zvětší svůj objem, máme hotovo.

Přeji dobrou chuť !

 

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu, není tedy zapotřebí máslového mantinelu.

Tip: Tímto krémem můžeme plnit nejrůznější řezy a dorty. Vhodný je také k jejich zdobení za pomoci cukrářského sáčku. Zkuste jej použít na čokoládový korpus II anebo na korpus Margot.

Mohlo by vás zajímat
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.
Potahovací a modelovací hmota
Potahovací a modelovací hmota
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Třešňový řez
Třešňový řez
Čokoládový krém
Čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty