logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Labutě

19. srpen 2016
419 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Labutě Obrázek 1

Půvabný dezert, který je velice vhodný pro různé slavnostní příležitosti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s hladkou i řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 250 ml studené vody
  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky

Na krém:

  • 100 g jahod - můžeme použít čerstvé i mražené
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml polotučného mléka
  • 400 ml smetany ke šlehání ( 33%tuku )
  • 200 ml rostlinné šlehačky
  • jenom živočišnou šlehačku můžete použít, pokud přidáte ztužovač

Na dohotovení:

  • fondán - koupíme v cukrář.potřebách či připravíme dle receptu z Krémů

Nejprve připravíme základ na samotný krém. Rozmixujeme jahody. Do hrnce nalijeme větší část mléka, přidáme cukr a rozmixované jahody a dáme vařit. Zatím ve zbytku mléka rozmícháme van.pudink a až se začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný pudink a uvaříme ho. Je dobré pudink přikrýt kusem pečícího papíru, aby na povrchu nevznikl škraloup. Necháme ho vychladit nejlépe do druhého dne a to při pokojové teplotě.

Následující den nalijeme do hrnce vodu, přidáme máslo, sůl a dáme vařit. Jakmile se začne voda vařit a máslo je rozpuštěné, přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nezpracujeme veškerou mouku. Vznikne nám nelepivé těsto, které přeneseme do mísy a postupně k němu přidáváme vejce. Postupně z toho důvodu, aby těsto nezřídlo.

Zapneme troubu na 220°C. Sáčkem s řezanou trubičkou vytvoříme na plechu tělo labutě a to ve tvaru oválku, který je na jedné straně užší než na druhé. Na jiném plechu vytvoříme sáčkem s hladkou trubičkou labutí krky ( tvar otazníku ). Vše pečeme ve vyhřáté troubě. Když těsto v troubě lehce vyskočí, tak ji pootevřeme, dáme tam kus papíru nebo vařečku a takto labutě pečeme, dokud nemá těsto lehce nazlátlou barvu. Labutě budou krásně vysoké a nespadnou. Upečené labutě vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout na plechu.

Zatímco labutě stydnou, doděláme si krém. Do šlehací mísy dáme jahodový pudink a krátce šleháme, dokud se nespojí v hladký krém. Do druhé šlehací mísy dáme rotlinnou šlehačku a šleháme do tuha. Přidáme smetanu ke šlehání a ušleháme šlehačku. Do vyšlehané šlehačky přidáme jahodový pudink a metličkou zlehka zamícháme.

Těla labutí rozřízneme na dvě části a na spodní část naneseme krém za pomoci sáčku s řezanou trubičkou. Do hrnce dáme fondán, přilijeme trošku vody a mícháme na mírném ohni. Poleva nesmí pálit, aby byla krásně lesklá. Do připravené polevy namáčíme vršek těla labutě, kterým následně přiklopíme její krémem naplněnou spodní část. Připevníme labuti krk a můžeme nabídnout hostům.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Arašídový krém
Arašídový krém
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Medové řezy s ořechy
Medové řezy s ořechy
Krém mascarpone
Krém mascarpone
Štafetky
Štafetky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty