logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Třešňový řez

15. srpen 2016
613 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Třešňový řez Obrázek 1

Třešňové pokušení se šlehačkou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 34x24 cm
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa (holandský typ)
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 balení plátkové želatiny
  • 750 g třešní v gelu

Na dohotovení:

  • 250 g rostlinné šlehačky Holé
  • cukr dle chuti - já dávám 1 polévkovou lžíci

Formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do mísy dáme vejce s cukrem a ušleháme v hustou pěnu. Do ušlehané pěny přidáme mléko a krátce zamícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme do vaječné pěny a zamícháme. Hotovou směs nalijeme na plech a pečeme.

Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho potřeme marmeládou. Připravíme si plátkovou želatinu dle návodu na sáčku. Do připravené - uvařené želatiny ihned přidáme cca polovinu třešní a rychle a krátce zamícháme. Přidáme zbytek třešní a opět zamícháme. Pracujeme rychle z toho důvodu, aby nám želatina neztuhla. Hotovou třešňovou směs nalijeme na potřený korpus, rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout.

Do mísy dáme šlehačku s cukrem a ušleháme. Pokud použijeme živočišnou šlehačku, musíme přidat ztužovač. Hotovou, ušlehanou šlehačku rovnoměrně rozetřeme na ztuhlé třešně a zoubkovanou kartou dozdobíme. Místo karty lze použít třeba vidličku. Můžeme ihned krájet a podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosové řezy
Kokosové řezy
Medové řezy s ořechy
Medové řezy s ořechy
Višňové řezy
Višňové řezy
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Jogurtovo-zakysaný krém
Jogurtovo-zakysaný krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty