Třešňový řez
Ingredience
Připravíme si:
- plech s vyšším okrajem o rozměrech 34x24 cm
- olej ve spreji
Na těsto:
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce polotučného mléka
- 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce kakaa (holandský typ)
- 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 balení plátkové želatiny
- 750 g třešní v gelu
Na dohotovení:
- 250 g rostlinné šlehačky Holé
- cukr dle chuti - já dávám 1 polévkovou lžíci
Formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do mísy dáme vejce s cukrem a ušleháme v hustou pěnu. Do ušlehané pěny přidáme mléko a krátce zamícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme do vaječné pěny a zamícháme. Hotovou směs nalijeme na plech a pečeme.
Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho potřeme marmeládou. Připravíme si plátkovou želatinu dle návodu na sáčku. Do připravené - uvařené želatiny ihned přidáme cca polovinu třešní a rychle a krátce zamícháme. Přidáme zbytek třešní a opět zamícháme. Pracujeme rychle z toho důvodu, aby nám želatina neztuhla. Hotovou třešňovou směs nalijeme na potřený korpus, rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout.
Do mísy dáme šlehačku s cukrem a ušleháme. Pokud použijeme živočišnou šlehačku, musíme přidat ztužovač. Hotovou, ušlehanou šlehačku rovnoměrně rozetřeme na ztuhlé třešně a zoubkovanou kartou dozdobíme. Místo karty lze použít třeba vidličku. Můžeme ihned krájet a podávat.
Přeji dobrou chut'!