logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Medové řezy s ořechy

13. srpen 2016
504 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Medové řezy s ořechy Obrázek 1

Jedinečný zákusek s výraznou chutí medových ořechů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x pečící papír

Na těsto:

  • 150g krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 150 g másla
  • 2 vejce
  • 450 g hladké mouky
  • kávová lžíčka jedlé sody

Na griliáš:

  • 300 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 80 g krupicového cukru
  • 120 g másla

Na náplň

  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • 500 ml polotučného mléka
  • 200 g změklého másla
  • 100 g krupicového cukru
  • sáček vanilkového cukru

Nejprve si přípravíme krém a to z toho důvodu, že musí po uvaření vychladnout, abychom s ním mohli dále pracovat. Zhruba 2/3 mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr, vanilkový cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. V misce smícháme solamyl s moukou a rozmícháme ve zbytku mléka. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme zbytek mléka a uvaříme jako klasický pudink. Na uvařený pudink položíme kus pečícího papíru, aby se na povrchu nevytvořil škraloup, který bychom musel odstraňovat. Takto připravený pudink necháme při pokojové teplotě vychladnout a pustíme se do přípravy medových plátů.

V kastrůlku rozpustíme máslo společně s cukrem a medem,  vmícháme vejce a hmotu necháme mírně vychladnout. V misce smícháme mouku se sodou a postupně tuto směs zapracováváme do hmoty. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě části, které vyválíme na dva pláty o rozměrech 25x35 cm.  Přeneseme je na pečící papíry a připravíme si griliáš.

Do kastrůlku nasypeme cukr a necháme ho za stálého míchání rozpustit - vznikne světlý karamel. Přidáme máslo a med a opět mícháme dokud nevznikne stejnorodá hmota. Na závěr přimícháme ořechy.

Zapneme troubu na 180°C. Griliáš necháme částečně vychladnout a rovnoměrně jej rozetřeme na jeden plát těsta. Oba pláty pečeme zhruba 30 minut. Upečené pláty necháme vychladnout a doděláme si krém.

Vychladnutý pudink dáme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v krém. Vezmeme si plát bez griliáše a rovnoměrně ho krémem potřeme. Přiklopíme na něj plát s griliášem a necháme do druhého dne vychladnout. Následující den krájíme na jednotlivé kousky a podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Kokosky
Kokosky
Míša řezy
Míša řezy
Štafetky
Štafetky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty