logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosky

12. srpen 2016
1435 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kokosky Obrázek 1

Kokosová klasika s krémem a marmeládou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatá vykrajovačka
  • sáček s trubičkou - řezanou, hladkou, úzkou a hladkou

Na těsto:

  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • žloutek
  • 170 g hladké mouky
  • špetka citronové kůry

Na krém:

  • 60 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 20 g kakaa

Náplň:

  • rybízová marmeláda

Na kokosky:

  • 260 g krupicového cukru
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 130 g bílků

Na dohotovení:

  • tmavá čokoládová poleva

Nejdříve začneme přípravou samotných kokosek, které můžeme skladovat v uzavřené nádobě cca 3 týdny - během této doby změknou.

Zapneme troubu na 150°C. Šlehací mísu vypláchneme octem a trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Bílky se budou snáze šlehat ve vodní lázni.  Do vyoctované mísy dáme bílky s 1/3 cukru a šleháme. Během šlehání na 2x přidáme zbytek cukru a vyšleháme v sníh - bílky nesmí pálit. Ušlehané bílky vyndáme z vodní lázně, přidáme kokos a zamícháme. Vše dáme do sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky.

Pečeme ve vyhřáté troubě až dozlatova. Po vychladnutí opatrně sundáváme kokosky z papíru a skládáme je  do uzavřené nádoby.

Nyní si připravíme linecké těsto. V jedné misce si utřeme žloutky s cukrem a máslem, ve druhé pak smícháme mouku s citrónou kůrou. Vzniklou směs přisypeme do první misky k utřeným žloutkům a zpracujeme v těsto. Necháme ho do druhého dne odležet.

Druhý den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme plát z těsta, vezmeme jednu upečenu kokosku a podle ní zvolíme velikost vykrajovacího kolečka - musí být o malinko větší než samotná kokoska. Vykrájíme z těsta kolečka, která rovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme až nám okraje koleček lehce zrůžoví a necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přidáme cukr, kakao a vyšleháme krém. Před koncem šlehání můžeme přidat polévkovou lžíci rumu a opět krátce šleháme dokud se směs nespojí.

Připraveným krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou. Narovnáme si kolečka na plech nebo tác vyložený pečícím papírem. Rovnáme je s menšími rozestupy. Na takto připravená kolečka nanášíme po obvodu krém tak, aby střed zůstal prázdný. V misce rozmícháme marmeládu, dáme ji do sáčku s úzkou trubičkou a vyplníme střed koleček. Přiklopíme kokoskami a necháme ztuhnout v lednici.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a v ní máčíme spodek kokosek až po samotnou kokosku tak, aby nebyl vidět krém. Pokládáme zpět na připravený tác a necháme ztuhnout. Ztuhlé kokosky rovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy prokládáme.

 

Kokosky s touto náplní si můžeme připravit i cca týden před plánovanou konzumací.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Rafaelo
Rafaelo
Pomerančové těsto
Pomerančové těsto
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty