logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosky

12. srpen 2016
1765 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kokosky Obrázek 1

Kokosová klasika s krémem a marmeládou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatá vykrajovačka
  • sáček s trubičkou - řezanou, hladkou, úzkou a hladkou

Na těsto:

  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • žloutek
  • 170 g hladké mouky
  • špetka citronové kůry

Na krém:

  • 60 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 20 g kakaa

Náplň:

  • rybízová marmeláda

Na kokosky:

  • 260 g krupicového cukru
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 130 g bílků

Na dohotovení:

  • tmavá čokoládová poleva

Nejdříve začneme přípravou samotných kokosek, které můžeme skladovat v uzavřené nádobě cca 3 týdny - během této doby změknou.

Zapneme troubu na 150°C. Šlehací mísu vypláchneme octem a trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Bílky se budou snáze šlehat ve vodní lázni.  Do vyoctované mísy dáme bílky s 1/3 cukru a šleháme. Během šlehání na 2x přidáme zbytek cukru a vyšleháme v sníh - bílky nesmí pálit. Ušlehané bílky vyndáme z vodní lázně, přidáme kokos a zamícháme. Vše dáme do sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky.

Pečeme ve vyhřáté troubě až dozlatova. Po vychladnutí opatrně sundáváme kokosky z papíru a skládáme je  do uzavřené nádoby.

Nyní si připravíme linecké těsto. V jedné misce si utřeme žloutky s cukrem a máslem, ve druhé pak smícháme mouku s citrónou kůrou. Vzniklou směs přisypeme do první misky k utřeným žloutkům a zpracujeme v těsto. Necháme ho do druhého dne odležet.

Druhý den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme plát z těsta, vezmeme jednu upečenu kokosku a podle ní zvolíme velikost vykrajovacího kolečka - musí být o malinko větší než samotná kokoska. Vykrájíme z těsta kolečka, která rovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme až nám okraje koleček lehce zrůžoví a necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přidáme cukr, kakao a vyšleháme krém. Před koncem šlehání můžeme přidat polévkovou lžíci rumu a opět krátce šleháme dokud se směs nespojí.

Připraveným krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou. Narovnáme si kolečka na plech nebo tác vyložený pečícím papírem. Rovnáme je s menšími rozestupy. Na takto připravená kolečka nanášíme po obvodu krém tak, aby střed zůstal prázdný. V misce rozmícháme marmeládu, dáme ji do sáčku s úzkou trubičkou a vyplníme střed koleček. Přiklopíme kokoskami a necháme ztuhnout v lednici.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a v ní máčíme spodek kokosek až po samotnou kokosku tak, aby nebyl vidět krém. Pokládáme zpět na připravený tác a necháme ztuhnout. Ztuhlé kokosky rovnáme do krabice a jednotlivé vrstvy prokládáme.

 

Kokosky s touto náplní si můžeme připravit i cca týden před plánovanou konzumací.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Věnečky
Věnečky
Vaflové cukroví plněné
Vaflové cukroví plněné
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Kremeš
Kremeš
Perníčky
Perníčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty