Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, na drobno nasekané mandle, cukr a kandované ovoce. Vše pozvolna vaříme přibližně 10 minut. Pak směs odstavíme z plotny, vmícháme do ní mouku a necháme vychladnout.
Zapneme troubu na 180°C. Polévkovou lžící vždy nabereme trochu směsi a na plech vyložený pečícím papírem postupně naneseme malé kopečky. Mezi jednotlivými kopečky ponecháme dostatečný prostor, jelikož se při pečení roztečou do stran. Upečeme je do zlatova a necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vychladlé marokánky v ní celé namočíme. Takto potažené marokánky vyskládáme na pečící papír, kde je necháme ztuhnout. Nakonec je narovnáme do uzavíratelné nádoby, kde vydrží hezky vláčné.
Přeji dobrou chut'