logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Černé trubičky

22. prosinec 2016
3611 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Černé trubičky Obrázek 1

Stará dobrá vánoční klasika.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kovové trubičky - mini
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 180 g másla
  • vejce
  • žloutek
  • 70 g mletých ořechů - nejlépe vlašských
  • polévkovou lžíci kakaa

Na krém:

  • 200 g fondánu - recept uložen v krémech
  • 240 g tuku Zlatá Haná
  • 240 g 100% tuku
  • 50 g kakaa
  • - náplň se řadí mezi trvanlivé -

Na dohotovení:

  • tmavou čokoládovou polevu

Začneme přípravou těsta. V míse utřeme cukr s máslem, vejci a žloutkem. V další misce smícháme mouku s kakaem. Do máslové směsi přidáme sypkou a zpracujeme v těsto, které necháme odležet v lednici do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, který nakrájíme na proužky tak, aby byly cca o 2 cm kratší než kovové trubičky - budou se pak lépe sundávat. Na kraj proužku vždy položíme trubičku a těsto okolo ní ovineme. Oba konce proužku spojíme, přebytečné těsto odřízneme a spoj znovu zpevníme lehkým stiskem prstů. 

Trubičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a to spojem dolů. Pečeme je ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Je nutné je hlídat, protože každá trouba peče jinak!! Upečené trubičky vyndáme z trouby a ještě horké je sundáme z trubiček kovových - pokud bychom je nechali nejprve vychladnout, špatně by se pak sundávaly. Používám na to úzké kleštičky, kterými uchopím kovovou trubičku a rukou tak lehce sundám upečené těsto. Dejte pozor, upečené trubičky jsou poměrně křehké.

Zatímco trubičky chladnou, rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Studenou trubičku vždy uchopíme mezi palec a ukazováček tak, že ucpeme oba její otvory a pak ji ponoříme do polevy - celou ji tak potáhneme čokoládou. Přebytečnou čokoládu otřeme o okraj hrnce a položíme trubičku spojem dolů na pečící papír, aby poleva ztuhla.

Připravíme si náplň. Do šlehací mísy dáme částečně rozpuštěný tuk, přidáme Zlatou Hanou a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a opět šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v krém. Náplň přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a naplníme připravené trubičky. Hotové cukroví naskládáme do krabice a jednotlivé vrstvy vždy prokládáme ubrousky. Toto cukroví lze připravovat cca 14 dní před konzumací.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Šmoulí makovky
Šmoulí makovky
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Vaflové cukroví plněné
Vaflové cukroví plněné

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty