logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kávová zrna

10. březen 2017
3221 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Řezy a zákusky
Úvod

Kávová zrna Obrázek 1

Známá čokoládová dobrota ve tvaru kávového zrna - tentokrát s vylepšeným krémem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky na kávové zrno ( nejlépe Tescoma )

Na potahovací hmotu:

  • 150 g fondánu - recept uložen v Krémech ( lze i zakoupit )
  • 150 g sušeného plnotučného mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g glukózového sirupu - koupíme v cukrářských potřebách
  • 100 g změklého 100% tuku
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu ( není nezbytná )

Na náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 400 g tmavé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 250 g změklého másla

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda - použila jsem pecičkovou
  • 100% tuk na rozředění dle potřeby

Nejprve si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme smetanu a vaříme 1-2 minuty. Sundáme hrnec z plotny, přidáme čokoládu a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Necháme částečně zchladnout, dáme do lednice a necháme vychladnout úplně až do druhého dne. Druhý den přendáme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém.

Nyní si připravíme potahovací hmotu. Na vál nasypeme cukr a sušené mléko, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v hladkou nelepivou hmotu, kterou dáme do mikrotenového sáčku. Vezmeme část potahovací hmoty a vyválíme na tenký plát. Aby se nám hmota nelepila, podsypáváme ji moučkovým cukrem. Z vyváleného plátu vykrajujeme oválky tvaru kávového zrna - já jsem otočila formičku na kávové zrno, kterou jsem položila na vyválený plát a nožem jsem objela dokola. Takto si postupně připravíme oválky z celého plátu. Formičku vysypeme moučkovým cukrem, aby se nám hmota nelepila. Vezmeme jeden oválek, který vložíme do formičky a zlehka přitiskneme tak, že nám hmota pěkně kopíruje tvar formičky.

Kávovou lžičkou anebo sáčkem s trubičkou vložíme do středu formičky trochu náplně. Položíme druhý oválek potahovací hmoty a lehce přitiskneme. Formičku otočíme i s naplněným kávovým zrnem, lehce přitiskneme k válu a opatrně vyklopíme samotné kávové zrno. Nožem lehce ořežeme přebytky potahovky a dáme na tác. Vypadá to složitě, ale věřte, že není. Jde to rychle od ruky. Takto si připravíme všechna kávová zrna a dáme je ztuhnout do lednice asi na 60 minut.

Zatím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou dle potřeby rozředíme 100% tukem. Kávová zrna vytáhneme z lednice a potáhneme čokoládou. Bud' je položíme na rošt a sítkem potáhneme anebo jednotlivě pokládáme na lžíci, kterou vždy ponoříme do čokolády. Já měla v sadě od Tescomy namáčecí lopatičku a šlo to s ní velmi dobře. Kávová zrna necháme ztuhnout a vyrovnáme je na tác. Můžeme rovnou podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Linecké plněné ovocnou náplní
Linecké plněné ovocnou náplní
Fit müsli
Fit müsli
Dort ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany
Malovaná roláda
Malovaná roláda
Tiramisu
Tiramisu

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty