logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Míša řezy

27. srpen 2017
2146 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Míša řezy Obrázek 1

Klasický tvarohový dezert s čokoládovou polevou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech o o rozměrech 32x42 cm
  • olej ve spreji

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa - použila jsem holandský typ
  • čajová lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Na krém:

  • 500 g tučného tvarohu - ne ve vaničce
  • 500 ml smetany ke šlehání ( min.33% tuku )
  • 6 polévkových lžic moučkového cukru

Na dohotovení:

  • zrcadlová čokoládová poleva ( z cukrářských potřeb ) nebo lze použít čokoládovou polevu ( příprava v našich receptech ) - výhodou obou polev je to, že nepraskají

Vystříkáme plech olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a ušleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si v misce smícháme mouku s kakaem, solí a kypřícím práškem. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35 minut.        Čas je jen orientační, takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá.

Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Nyní si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme tvaroh s cukrem a mícháme dokud nevznikne krém. Přilijeme šlehačku a šleháme dokud nemáme hustý krém.

Na vychladlý korpus rozetřeme slabou vrstvu marmelády. Děláme to z toho důvodu, aby nebyl korpus druhý den mokrý od krému (zůstane krásně suchý). Nyní rovnoměrně rozetřeme krém. Následovat bude čokoládová poleva. Připravit můžeme buď čokoládovou polevu dle receptu nebo použít zakoupenou zrcadlovou čokoládovou polevu, kterou nahřejeme ve vodní lázni, nalijeme na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme. Vše necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodinky - ideálně ale přes noc - moučník se pak lépe krájí. Druhý den tedy moučník vytáhneme z lednice a krájíme na jednotlivé kousky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy s nugátem
Čokoládové řezy s nugátem
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Citrónové řezy
Citrónové řezy
Třešňový řez
Třešňový řez

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty