logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodový řez

11. srpen 2016
1444 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Jahodový řez Obrázek 1

Jemný dezert s chutí jahod.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • použila jsem dortovou formu na pečení bez dna o rozměrech 28x18 cm
  • pečící papír
  • silikonoý olej na pečení

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 9 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 50ml polotučného mléka
  • 100 g nahrubo nasekaných jahod

Na krém:

  • 5 polévkových lžic moučkového cukru
  • 500 g jahod
  • 250 g másla - vytáhneme z lednice min. 2 hodiny předem
  • 1,5 sáčku jahodového pudinku v prášku
  • 100 ml polotučného mléka

Na dohotovení:

  • 1 sáček želatiny v prášku zn. Oetker - koupila jsem již na červeno obarvenou

Nejprve si připravíme krém, protože nám po uvaření musí vystydnout. Vystřihneme si z pečícího papíru kruh o malinko větší než je kastrůlek, ve kterém budeme vařit pudink. Jahody s cukrem rozmixujeme, nalijeme do kastrůlku a vaříme za občasného míchání, aby se nám jahody nepřipálily.

Mezitím si do misky nasypeme pudink, nalijeme mléko a metličkou rozmícháme. Jakmile se nám jahody začnou vařit, tak nalijeme připravené mléko s pudinkem a mícháme cca 2 minuty dokud nám směs nezhoustne. Hotový pudink přikryjeme připraveným papírem. To z toho důvodu, aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup. Pak ho necháme vychladnout.

Nyní si připravíme korpus. Obalíme spodek formy pečícím papírem, aby nám korpus nevytekl. Očistíme jahody a nahrubo je nasekáme. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva v druhé misce promícháme nasekané jahody s mlékem. Jakmile se nám vaječná hmota vyšlehá, snížíme chod stroje a nalijeme tekutou směs. Potom krátce zamícháme a na závěr přidáme sypkou směs a opět promícháme.

Vzniklou hmotu nalijeme do již připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!! Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme ve formě vychladnout. Sundáme pečící papír z formy a položíme na tác, na kterém budeme hotový moučník podávat.

Vychladnutý jahodový pudnik přendáme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém. Hotový krém rozetřeme na vychladnutý korpus. Uvaříme si želatinu dle návodu na sáčku, necháme ji částečně vychladnout a poté opatrně nalijeme na již připravený moučník. Až  želatina zatuhne, dáme ji vychladit do lednice - nechala jsem do druhého dne.

Druhý den vytáhneme moučník z lednice a nožem lehce objedeme dortovou formu. Formu lze tak snáze odstranit a na tácu nám zůstane jen moučník, který můžeme krájet a podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Štafetky
Štafetky
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty